اهمیت مصرف روزانه عسل
نقش و اهمیت مصرف عسل در پژوهشها
مصرف روزانه عسل طبیعی به واسطه داشتن آنزیمها و املاح معدنی باعث کاهش بسیاری از دردها و درمان برخی بیماریها میشود.
پژوهشهای فراوانی که در این زمینه شدهاست، نشان میدهد که این ماده غذایی طلایی میتواند سلامتی انسان را در موارد مختلف ارتقا بخشد. از تقویت سیستم ایمنی گرفته تا بهبود خواب و حتی کاهش وزن، عسل دارای خواص و فواید بسیاری است که آگاهی از آن انسان را شگفتزده میکند.



-
پژوهشها چه میگویند
اهمیت مصرف عسل
بر اساس آخرین یافتههای پژوهشی
پژوهشگران گفته اند: عسل به علت ترکیبات قندی به خصوص وجود گلوکز، تأثیر بسیار مهمی روی عضلات قلب و تحریک و تقویت آن داشته، باعث گشاد شدن رگها، تنظیم فشار خون و جلوگیری از سکته قلبی میشود. همچنین به دلیل داشتن آنزیمهای مناسب، باعث هضم چربیهای اطراف قلب میگردد.
پژوهشها همچنین نشان میدهد که عسل طبیعی دارای ترکیبات مغذی و ضد التهابی است که هر کدام میتوانند به کاهش التهاب گلو و سرفه کمک کنند. عسل طبیعی با داشتن ترکیبات آنتی بیوتیکی در مقابل باکتری های موجود در بدن شما به ویژه در گلو مبارزه کند. بنابراین افرادی که با بیماریهای ویروسی، عفونی و التهاب در بدن مواجه هستند، با مصرف روزانه عسل می توانند این مشکلات را در بدن خود کاهش دهند.
بنابراین توصیه میشود افراد میانسال که دچار دیابت نیستند هر روز هنگام بیدار شدن یک قاشق چایخوری یا مرباخوری از عسل را با نصف استکان آب جوشیده ولرم مخلوط نموده و بنوشند. توجه داشته باشید که از نظر بعضی کارشناسان ترکیب عسل با آب جوش چندان مفید نیست و ممکن است مضراتی داشته باشد.

-
مصرف عسل برای دیابتیها
در برخی پژوهشها تصریح میشود که در مورد مبتلایان به بیماری دیابت، مصرف عسل همان قدر که مصرف قند ضرر دارد؛ مضر است. این بیماران می توانند با رعایت احتیاط و با توجه به خواص جانبی عسل و همچنین وجود فروکتوز که برای جذب به سلولها نیازی به انسولین ندارد، عسل را جایگزین مقدار قند مختصر در مصرف روزانه خود نمایند. باید توجه داشت که مصرف عسل به عنوان قند اضافی در رژیم غذایی آنها مجاز نیست چرا که عسل علاوه بر فروکتوز به همان نسبت هم گلوکز دارد. جالب اینکه میزان ساکارز در بعضی از انواع عسل بسیار پایین بوده و افراد دیابتی با نگرانی کمتری میتوانن آن را مصرف کنند.
-
مصرف عسل برای مشکلات گوارشی
متخصصین طب سنتی اظهار میدارند :تمامی افرادی که دچار بیماریهای گوارشی هستند به نفعشان است که عسل را جایگزین قند و شکر کنند. توصیه میشود مبتلایان به زخم معده عسل را در رژیم غذایی خود داشته باشند، همچنین باید گفته شود که عسل خاصیت ملین دارد؛ بنابراین افراد مبتلا به یبوست با یک رژیم غذایی مناسب از عسل وضعیت بهتری خواهند داشت.