موم و بره موم عسل
دو تولید خارقالعاده زنبور عسل
گفته شده که عسل همراه با موم برای کمک در درمان سینوزیت، زکام، ناراحتی های تنفسی، ورم معده و ورم لثه موثر است . همچنین جویدن موم عسل برای بهبود برفک دهان قابل استفاده است. بر اساس نظر صاحبنظران موم را پس از جویدن نباید بلعید.
موم ماده ای است که دستگاه گوارش انسان و سایر جاندران قادر به تجزیه مولکولهای آن نیستند؛ یعنی پس از تغذیه جذب نمی شود و به همان صورت اولیه از بدن دفع میگردد. بعضی صاحبنظران، بسیاری از مومهایی که در بازار عرضه میشود را تایید نکرده و آنها بسیار مضر میدانند.
تاثیر موم عسل در سرماخوردگی و زکام
برخی پژوهشها جویدن فرآوردهای از موم و عسل را برای پاک کردن راههای بینی و حلق توصیه میکند. آنها موم را بهعنوان کمک کننده برای درمان سینوزیت، تنگی نفس و زکام بینظیر میدانند. برای این منظور، بیماران باید هر نصف قاشق مربا خوری عسل را با موم مصرف نموده و موم آن را یک ربع جویده و سپس دور بریزند.

فواید جویدن موم عسل
موم ماده ای است که دستگاه گوارش انسان و سایر جاندران قادر به تجزیه مولکولهای آن نیستند؛ یعنی پس از تغذیه جذب نمی شود و به همان صورت اولیه از بدن دفع میگردد. بعضی صاحبنظران، بسیاری از مومهایی که در بازار عرضه میشود را تایید نکرده و آنها بسیار مضر میدانند.
جویدن موم عسل زنگ دندانها را می زداید و لثه ها را محکم میکند . جویدن نقلها یا حبههای تهیه شده با عسل و موم، باعث ازدیاد ترشح بزاق و بهبود حرکت معده و نیز سوخت و ساز میشود.
بره موم و کاربرد آن
بره موم مادهای شبیه موم و از تولیدات زنبور عسل است که از ترکیب موم معمولی و صمغ درختان حاصل میشود، حالت آن خمیری شکل و چسبناک همراه با بوی مطبوع است. رنگ آن از سبز تا قهوهای تیره متغیر است. رنگ و عطر بره موم در مناطق مختلف متفاوت بوده و خصوصیات آن بستگی به نوع گیاهان موجود در هر منطقه دارد. بره موم، در هوای سرد، ترد و شکننده و در هوای گرم، نرم و چسبناک میشود.
بره موم به عنوان ماده ضدعفونی کننده و عاملی موثر در پیشگیری از ایجاد و شیوع بیماریها در کندو محسوب میشود.
بره موم در محل ورود زنبوران به داخل کندو قرار دارد و به دلیل اینکه زنبورها پیش از ورود به کندو ناچارا از روی آن عبور می کنند، احتمالاً میتواند نقش ضدعفونی کننده دست و پای زنبوران را در بدو ورود به کندو ایفا نماید. همچنین پر کردن شکافها، تنگ کردن سوراخهای تهویه، تنگ کردن دریچه پرواز در زمستان، ترمیم شکستگیها، جلادادن و ضد عفونی کردن جدار داخلی کندو و قاب ها، محکم کردن محل اتصال قاب های عسل به کندو و به یکدیگر از دیگر کاربردهای بره موم است. ضمناً زنبورها برای ضدعفونی و مومیایی کردن هر جسم خارجی که وارد کندو شده باشد از آن استفاده میکنند.
این ماده خارق العاده خواصی از قبیل اثر ضد باکتریایی، ضد قارچی، ضد انگلی، آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد پوسیدگی دندان دارد. بره موم همچنین به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن، بهبود مشکلات دهان و لثه، بیحس کننده نسبی موضعی و نیز کاهش دهنده فشار خون کاربرد دارد.
احتیاط در مصرف بره موم
مصرف زیاد بره موم، به علت طبع گرم و خشک آن، برای افراد گرم مزاج توصیه نمیشود. همچنین اگر تا بحال برهموم استفاده نکردهاید، بهتر است در اولین نوبت، مقدار کمی از این محصول را استفاده کنید و تا چند ساعت صبر کنید. اگر نشانههای حساسیت در شما ظاهر نشد میتوانید در نوبتهای بعدی از مقادیر بیشتری از این محصول استفاده کنید تا به مقدار یک قاشق مرباخوری برسد.